2015-08-30

I fredags var jag på ungdomssamlingen i kyrkan. Första för terminen och det var en riktigt härlig kväll! VI lekte, fikade och hade massa skoj, men vår ungdomsledare Oscar höll även i en lite kortare undervisning. Och det var lite av den som jag kände att jag vill dela med mig av till er.
 
Det dubbla kärleksbudet lyder:
Du skall älska Herren, din Gud, av hela ditt hjärta och med hela din själ och med hela din kraft och med hela ditt förstånd, och din nästa som dig själv.
Matt 22:34-40
 
Igår valde Oscar att fokusera på den andra halvan, och din nästa som dig själv. Kan vi göra det? Ofta fokuserar man på vem ens nästa är. Kan vi älska vår nästa som oss själva? Men igår fick meningen en anna betydelse. Kan vi älska vår nästa som oss själva? Då kommer vi till det väsentliga; hur ska jag kunna älska någon på samma vis som jag älskar mig själv om jag faktiskt inte älskar mig själv?
 
Då finns det vissa som anser att detta är egoistiskt tänkande. Att man är allt för självupptagen. Men där håller jag faktiskt inte med. Så länge jag inte älskar mig själv mer än jag älskar Gud så är det helt okej! För som sagt, hur ska jag kunna älska någon på samma vis som jag älskar mig själv om jag faktiskt inte älskar mig själv?
 
Delvis därav har jag valt att "göra" det här året nu. Inte för att jag tycker illa om mig själv i nuläget, jag tycker faktiskt ganska bra om mig själv just nu. Men det finns så oändligt mycket mer och om man aldrig tar sig tiden att utforska allt det där så kanske man går miste om något helt otroligt. Och därför ska jag nu ha mitt Golden Year. För jag vill absolut inte gå miste om någonting och jag vill äska mig själv på alla sätt som bara går. Så att jag sen kan få ge vidare den här kärleken och bara älska alla er därute!
 
 
 
#TheGoldenYear | | Kommentera |
Upp