Killar....

Efter att ha varit ledig större delen av lovet så här långt så har jag nu gått in i min jobbperiod. Så vuxet det låter.... Men det var inte det jag skulle skriva om idag. Såhär är det, jag jobbar ju på ett mejeri och packar ost hela dagen. Den här veckan är det jag och fyra killar som jobbar i packen och det är killar jag ska prata om idag. 

OBS!! Det jag nu kommer att skriva gäller självklart inte hela folkgruppen "killar" och inte heller bara killarna på jobbet.

Jo, jag och fyra killar var de, snacka om att känna sig som det svarta fåret. Som om inte det vore nog känner killarna varandra sen innan och verkar ha hur kul som helst när de jobbar. De kör sitt race och jag flyter med där lite i bakgrunden och försöker göra så lite skada som möjligt. Jag frågar hellre än att det blir fel och jag sliter så att svetten rinner. 

Nu till killarnas bemötande. För det första hejjar de inte på mig trots att vi har setts förut och nu ska jobba tillsammans hela veckan. Och när jag frågar någonting kan jag se på dem att de idiotförklarar mig varje gång. Nu till själva ämnet egentligen. DE KAN ALDRIG LÅTA MIG GÖRA NÅGOT SJÄLV! Vad det än är utöver den vanliga packetteringen ska de göra och jag får stå där och se på. Varför kan inte jag få göra det? Jag klarar det minst lika bra själv. Och de "hjälper" aldrig varandra utan bara mig. 

Det finns inte många saker som gör mig så irriterad som när folk tror att jag inte klarar av någonting och vissa killar, notera vissa, tycks tro att tjejer inte klarar av somliga saker. Det finns en del saker som killar vetenskapligt bevisat är bättre på men det innebär inte alla saker, en del sa jag. Fast vissa killar har nog fått det om bakfoten och tror att de är bäst på allt.

Nu kanske ni tror att jag är en av dem som vill utrota alla feminint/maskulint och börja kalla varandra för hen. Svaret är NEJ! Jag har aldrig hört ett fulare ord än hen och jag förstår inte varför det är fel att det finns kvinliga respektive manliga saker och varför försöka radera skillnaden när den finns där bara vi ser på en människa. Vilket kön en människa har är det första vi lägger märke till, om än omedvetet men man ser ju om det är en tjej eller en kille.

Jag var inne på Amanda Schulmans blogg och hon hade i ett inlägg skrivit om ämnet feminism. Hon skrev en massa bra saker och här ska ni få läsa några meningar.

"Jag tror inte på en värld där vi når jämställdhet genom att förminska vår kvinnlighet. [.....] Tvärtom så trycker kvinnor ner varandra och ser ner på varandra om någon gillar rosa eller klär sitt barn i prinsessklänning. Vi måste komma förbi det och tro att ALLA kan – också vi som gillar rosa eller vi som vill känna oss fina. Det, min vän, är feminism för mig."

Jag kan inte annat än att hålla med. Jag vill tro på ett jämställt samhälle men jag vill inte förinta olikheterna. Jag vill att männen ska kliva ner från sina höga hästar och erkänna att kvinnorna kan en del (utöver städning och matlagning) saker de också. Och för allt i världen, "hjälp" inte till mera!

Kram
Johanna
Tidigare inlägg 1.0 | | Kommentera |
Upp